Kurulduğu tarihten bu yana, Zihinsel Engelli Çocuklar ve Aileleri yararına çalışmalar yapmıştır. 1989 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile “Kamu Yararına Dernek” olma statüsü kazanmıştır . Derneğimiz halen kamu yararına dernek statüsünde faaliyetlerine devam etmektedir.

Bu şenliğin amacı Ülkemizin denize uzak illerinde yaşayan engellileri ve ailelerini Gemlik’te bir çatı altında toplayıp, başka illerden gelen engelli ve aileleriyle kaynaştırmak, sosyalleştirmek, yalnızlık ve yoksunluk duygusundan uzaklaşmalarını sağlamaktı. Bu doğrultuda başlatılan çalışmalarda, katılımcılarımızın 5 günlük konaklamaları da sağlanarak amaçların tamamına başarı ile ulaşılmıştır.Bir çok konser, davet, yemek, konferans ve panel organize etmiştir. 2000 yılında Gemlik esnafının ve vatandaşların desteğiyle Gemlik’te Zihinsel Engellilere yönelik bir şenlik düzenlemiştir.

          Derneğimiz 1972 yılında Bursa’da kurulan ilk dernek olma unvanına sahip 16.001.001 kütük numaralı dernektir. Kurulduğu tarihten bu yana, Zihinsel Engelli Çocuklar ve Aileleri yararına çalışmalar yapmıştır. 1989 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile “Kamu Yararına Dernek” olma statüsü kazanmıştır . Derneğimiz halen kamu yararına dernek statüsünde faaliyetlerine devam etmektedir.

    Derneğimiz  hizmetlerini daha etkin ve çeşitli alanlara yayabilmek için 2001 yılında Gemlik’te bulunan atıl durumdaki bir okulu alarak çevre kuruluşların da destekleriyle tadilatını yapmış ve 2002 yılında Zihinsel Engellilerin eğitim aldığı bir rehabilitasyon merkezi haline getirmiştir. 2002 Eylül ayında 65 öğrenciyle eğitim öğretime başlayan kurumumuz, halen  engelliler için destek eğitimi vermeye devam etmektedir.

     Rehabilitasyon eğitiminin dışında engellilerimizin gelişimi, aynı zamanda ailelere destek için Bursa İş kurumu ve Gemlik İş-Kur Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa 11 farklı meslek eğitimi kursu düzenlenmiş, bu kurslarla engelli bireylerin mesleki beceriler edinmesi, üretilen ürün ve hizmetlerden elde edilen gelirler engelli öğrencilere dağıtılarak öğrencilerin motivasyonu sağlanmış, üretken olmaları yaşamlarına anlam katarken aile bütçelerine sembolik de olsa katkı sağlamalarına vesile olunmuştur.

     2016 yılında Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kaymakamlığı ile “ Gemlik’te yaşamak için ENGELİM YOK, Desteğim VAR” projesi adı altında protokol imzalanmıştır. Belediye ile yapılan protokol  çerçevesinde    verilen ücretsiz ek derslerle öğrencilerimiz de  akademik ve davranış yönünde olumlu gelişmeler yaşanmıştır. 

     

        Okulumuzun gerçekleştirdiği faaliyetlerin yanı sıra engelli bireylerin sosyal çevreye uyumu ve sosyal çevreler tarafından kabullenilmesi, iş konusunda istihdam edilmesi adına “Engelsiz Kafe Projesi” hayata geçirilmiştir.  Derneğimiz bünyesinde bulunan kafemiz de engelli öğrencilerimiz çalışmakta ve sosyal hayata uyum sağlamaktadır.  Çocuklarımızın ve ailelerimizin daha özgür bir şekilde rahat edebileceği bir ortam oluşturulmuş ve tüm imkânlardan ücretsiz olarak faydalanmaları sağlanmıştır.